Aperitiff
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz poczęstunek lampką szampana
Zupa
Domowy rosół z makaronem i kluseczkami wątrobianymi
Danie główne
Rolada wołowa w ciemnym sosie
Sakiewki wieprzowe z pieczarkami
Filet z grilla z pomidorem zapiekany z mozarellą - sos ze świeżej bazylii
Kotlet de vollaille z masełkiem tymiankowym
Dorsz w migdałach podany na kremowym szpinaku
Dodatki
Ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem
Kluski śląskie
Ziemniaki z wody z koperkiem
Zestaw surówek (surówka z białej kapusty, modra kapusta, sałatka z buraka)
Mix sałat z sosem vinegrett
Zimna płyta w formie Bufetu
Lustra różnorodnych wędlin swojskich i włoskich
Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą
Medalion z polędwiczki z kremem brokułowym
Tymbaliki drobiowe
Śledź na trzy sposoby z bagietką
Kieszonki wieprzowe z nadzieniem porowym
Tatar z łososia i avocado
Suszone owoce w beconie
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i płatkami parmezanu
Sałatka Pe- Pe z sosem czosnkowym na bazie oliwy z oliwek
Sałatka tradycyjna jarzynowa
Pieczywo mieszane
Deser
Tort weselny – we własnym zakresie
I Ciepła kolacja
Warkocz z polędwiczki wieprzowej serwowany z sosem z zielonego pieprzu Kluseczki półfrancuskie
Brokuł z pieca z czosnkiem i prażonymi migdałami
Deser
Beza z krem z mascarpone z malinami i miętą
Ciasta (naszego wypieku):
Szarlotka z cynamonową nutą
Hiszpan z bakaliami
Biszkopt z owocami i galaretką
Sernik z brzoskwiniami
Drobne ciasteczka
Carpaccio z owoców egzotycznych i sezonowych – platery na stołach
II Ciepła kolacja
Chili corn carne z serem i bagietką ziołową na ciepło
Napoje – bez limitu
Kawa, herbata (podana w formie bufetu)
Soki: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Aperitiff
Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz poczęstunek lampką szampana
Zupa
Krem szparagowy z płatkami migdałów
Krem z groszku zielonego z ziarnami słonecznika
Krem borowikowy z grzankami
Danie główne
Rolada drobiowa nadziewana cukinią, fetą i suszonymi pomidorami - w parmezanowej panierce
Medalion wieprzowy w sosie kremowo- winnym
Pierś owinięta boczkiem z oscypkiem z grilla
Kaczka z pieca z jabłkami i żurawiną
Dorsz podany na warzywnym tagliatelle – z sosem maślano- cytrynowym
Dodatki
Ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem
Kluski śląskie
Ziemniaki z wody z koperkiem
Zestaw surówek (colesław, mix sałat z vinegrett, surówka z selera i orzechów)
Duet fasoli szparagowych z bulką i masłem
Zimna płyta w formie Bufetu
Lustra różnorodnych wędlin swojskich i włoskich
Deski serów tradycyjnych i europejskich z winogronami i konfiturą
Pasztet Szefa z karmelizowaną gruszką
Polędwiczki nadziewane grzybami i orzechami
Szparagi w szynce w galarecie
Terina z łososia wędzonego z serkiem mascarpone
Vitello tonnato z sosem kaparowo- tuńczykowym
Tatar ze śledzia na grzance
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Koktajl z krewetek i avocado
Sałatka meksykańska z wieprzowiną
Sałatka serowa z granatem i prażonym słonecznikiem
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
Pieczywo mieszane
Deser
Tort weselny – we własnym zakresie
Drobne ciasteczka
Carpaccio z owoców egzotycznych i sezonowych – platery na stołach
I Ciepła kolacja
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie, chrzanowe puree, buraczki po staropolsku
Deser
Strudel jabłkowy z sosem waniliowym i gałka loda
Słodki Bufet
Sprawdź pełną ofertę naszych słodkości Sugar Rush
II Ciepła kolacja
Wieprzowina ze szparagami – otulona w szynce serano Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Sałatka włoska z rukolą
III Ciepła kolacja
Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Napoje – bez limitu
Kawa, herbata (podana w formie bufetu)
Soki: jabłkowy, pomarańczowy, czarna porzeczka
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Danie główne :
/po dwa kawałki mięsa na osobę/
Kapsa drobiowa z szynką i serem - panierowana
Rolada wołowa w ciemnym sosie
Sakiewki wieprzowe z podgrzybkami - panierowane
Filet drobiowy po toskańsku ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Dodatki:
Ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem
Kluski śląskie
Frytki z batatów
Zestaw surówek:
/ surówka z białej kapusty, modra kapusta , surówka z marchewki i pora/
mix sałat z sosem vinegrett
Cena zestawu dla jednej osoby wynosi 49,00zł.
Danie główne :
/po dwa kawałki mięsa na osobę/
Kotlet de volaille z masełkiem tymiankowym - panierowany
Rolada drobiowa ze szpinakiem i ricottą –
z sosem a’la arrabiatta
Pierś z kaczki pieczona z jabłkiem i żurawiną
Pieczeń wołowa w sosie myśliwskim
Dodatki:
Ziemniaki opiekane z czosnkiem i rozmarynem
Ziemniak nadziewany brokułem i serem pleśniowym
Kasza jaglana z warzywami
Zestaw surówek/ modra kapusta,
buraczki z chrzanem, colesław/
Kapusta zasmażana
Cena zestawu dla jednej osoby wynosi 52,00zł.
Lustra mięs pieczonych z dipami / czosnkowy, chrzanowy / Pasztet Szefa z karmelizowaną gruszką- na grzance
Roladki z puchem chrzanowym
Grissini z szynką parmeńską na rukoli
Tatar z łososia wędzonego i avocado
Stiki z kurczaka z sosem barbecue
Kruche babeczki z mozzarellą i pomidorkami
Sałatka hawajska z serami, granatem i prażonym słonecznikiem
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i płatkami parmezanu
Pieczywo mieszane
Cena zestawu wynosi 40,00zł/ osobę
Danie główne :
/po dwa kawałki mięsa na osobę/
Rolada drobiowa nadziewana fetą i szpinakiem
- otulona szynką parmeńską
Cygara drobiowe z oscypkiem – panierowane
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Dorsz w migdałach – podany na kremowym szpinaku
Dodatki:
Ziemniaki z pieca z czosnkiem i rozmarynem
Ziemniaki z wody z koperkiem
Kasza pęczak z podgrzybkiem i cebulką
Zestaw surówek / surówka z selera, surówka z kapusty pekińskiej, sałatka z marynowanych buraczków/
Bukiet warzyw blanszowanych z masełkiem i bułką tartą
Cena zestawu dla jednej osoby wynosi 50,00zł.
Barszcz z pasztecikiem 13zł
Barszcz z krokietem / mięsnym lub kapusta- grzyby 14zł
Gulasz wieprzowy z wiejskim pieczywem 16zł
Bogracz wieprzowy z kluseczkami 17zł
Ragu drobiowe z papryką i rozmarynem 17zł
Zupa chilli z wieprzowiną, serem i ziołową bagietką 17zł
Strogonoff wolowy z kluseczkami 25zł
Deska staropolska /swojskie wędliny, kiełbasa myśliwska , kabanos wieprzowy
Deska serów tradycyjnych i europejskich z miodem i orzechami
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami- z sosem czosnkowym
Suszone owoce w beconie - podane z sosem czosnkowym
Kruche babeczki z kremem cytrynowym ,łososiem i koperkiem
Terrina z łososia wędzonego z zielonym ogórkiem
Śledź na dwa sposoby/pod pierzynką , z suszonymi pomidorami /
Sałatka z brokułami z sosem czosnkowym i pestkami dyni
Sałatka Szefa z rzymską sałatą,mango i grillowanym kurczakiem
Pieczywo mieszane
Cena zestawu wynosi 40,00zł/ osobę
Oferta finger food
Rolada wieprzowa owinięta boczkiem z porą i papryką chili 3,00/szt
Rolada z indyka z morelą 3,50/szt
Owijacze / boczek z oscypkiem, śliwka w boczku, 3,00/szt
- podane z sosem czosnkowym
Polędwiczka wieprzowa z musem chrzanowym 3,50/szt
Polędwiczka nadziewana grzybami i orzechami – na grzance 3,50/szt
Stiki z kurczaka z sosem barbecue 5,00/szt
Ptysie z różnorodnymi pastami 4,00/szt
Mini burgery 5,00/szt
Mini calzone z salą warzywną i dipem jogurtowo- miętowym 5,00/szt
Rogaliki z łososiem i mascarpone z czarnuszką 4,00/szt
Łyżeczki z sosem arabiatta i poduszką ‘’cztery sery’’ 3,00/szt
Poduszki z ciasta francuskiego: 3,00/szt
ze szpinakiem i fetą, z salsą warzywną, z pieczarkami – podane z sosem czosnkowym
Poduszki z musem chrzanowym, łososiem wędzonym i koperkiem 4,00/szt
Poduszki z camembertem i żurawiną 3,00/szt
Melon z szynką parmeńską 4,00/szt
Pomidorki koktajlowe nadziewane 2,50/szt
Ogórek zielony nadziewany pastą z oliwek z jalapeno 3,00/szt
Mini Crepes /z salami, z suszonymi pomidorami, z wędzonym kurczakiem, 3,00/szt
z tuńczykiem i kukurydzą, z warzywami i paluszkami krabowymi /
Grzanki z pastą z tuńczyka, jajkiem i cebulką 3,00/szt
Grzanki z pastą bazyliową z mozarellą i pomidorkami koktajlowymi 3,00/szt
Grzanki z cukinią i serem kozim 3,50/szt
Grzanki z humusem i warzywami 3,00/szt
Grzanki z polędwiczką i karmelizowaną cebulką 3,50/szt
Grzanki z kaczką i serkiem żurawinowym 3,50/szt
Tartinki - 4,00/szt
z pasztetem i żurawiną, ze schabem z konfiturą z czerwonej cebuli,
z łososiem wędzonym, z salami i serem, z indykiem i salsą z mango i chilli
Tatar ze śledzia podany na grzance 3,50/szt
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym 3,50/szt
Rolada szpinakowa z czosnkowym twarogiem 3,00/szt
Roladka z cukini z serem feta i orzechami 3,00/szt
Roladki z cukini z serkiem bazyliowym i suszonymi pomidorami 3,00/szt
Roladka z kurczaka z pistacjami otulona w szynce parmeńskiej 3,50/szt
Ciasto francuskie nadziewane sałatką pieczarkową 3,50/szt
Kruche babeczki z różnorodnymi nadzieniami 3,50/szt
Tatar z polędwicy wołowej na grzance 12,00/szt
Tatar z łososia i avocado 12,00/szt
Terina z łososia wędzonego z ogórkiem i musem cytrynowym 10,00/szt
Guacamole z grillowaną krewetką i kolendrą 12,00/szt
Krewetka w tempurze 10,00/szt Ser kozi z owocami granatu na szpinakowym biszkopcie 3,00/szt
Mini burgery z grillowanymi warzywami 5,00/szt
Kurczak w sezamie w sosie słodko- kwaśnym 5,00/szt
Sałatki w kielichach:
Sałatka z paluszków krabowym z sosem koktajlowym 6,00/szt
Sałatka grecka w szklaneczkach z sosem vinegrett 6,00/szt
Sałatka serowa z owocami granatu 6,00/szt
Sałatka Cezar w pucharku 6,00/szt
Sałatka Nicejska z tyńczykiem i jajkiem 6,00/szt
Sałatka z kaszą jaglaną i warzywami grillowanymi 6,00/szt
Sałatka Gazdy z oscypkiem i sosem balsamico 6,00/szt
# kotlet de volaille,
# indyk z suszonymi pomidorami i szpinakiem
# kotlet schabowy ,
# rolada z podgrzybkiem
# pierś z grilla z boczkiem i oscypkiem
zestaw surówek (surówka z białej kapusty, marchew z porem)
kluski śląskie, ziemniaki z tzatzikami,
mix pierogów(mięso,oscypek boczek, ruskie)
Zestaw zawiera 2 szt. każdego z mięs, koszt 270zł
# golonko z pieca na kapuście,
# żeberka w miodzie,
# sakiewka wieprzowa z podgrzybkiem,
# rolada wołowa,
# kaszanka z kapustą i boczkiem wędzonym
zestaw surówek (modra kapusta, colesław, )
ziemniaki z pieca z czosnkiem i rozmarynem, kluski śląskie
mix pierogów (mięso,oscypek boczek, kasza i podgrzybek)
Zestaw zawiera 2 szt. każdego z mięs, koszt 270zł
JADŁOSPIS PRZYKŁADOWY
Poniedziałek
Pomidorowa z ryżem i wędzoną papryką (1, 4, 5)
Pierogi ruskie, (1, 4)
Wtorek
Rosół z makaronem i natką (1, 5)
Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej ()
Środa
Koperkowa z ryżem ()
Gulasz wieprzowo-warzywny, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony (1, 4, 5)
Czwartek
Zupa ziemniaczana z porem i kminkiem (1, 5)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraki (1, 2)
Piątek
Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką (1, 4, 5)
Naleśniki z serem i dżemem, kompot, deser (1, 2, 4)